Rijbewijskeuringen in De Mallemolen

GROESBEEK – Leden van KBO Groesbeek en De Horst kunnen voor de rijbewijskeuring in De Mallemolen terecht. Hiervoor kan men een afspraak maken via regelzorg; 088-2323300 of www.regelzorg.nl. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat men naar www.regelzorg.nl/oogarts.nl.

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer men 75 jaar of ouder bent. Automobilisten van 75 jaar of ouder betalen 55 euro. Men moet zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten houden en begin vier maanden voor de vervaldatum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. 

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl,via DigiD met sms- of app- verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan men kopen bij de gemeente of via regelzorg. De vragenlijst over uw gezondheid moet men eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt men van het CBR 'het Verslag', dat de keuringsarts moet invullen. Hierna kan men pas een afspraak maken voor de keuring. 

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij het zorgdomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en verzenden deze direct naar het CBR.