Um 't eve de winnaars van het Groesbeekse Schlagerfestival.
Um 't eve de winnaars van het Groesbeekse Schlagerfestival. Foto: Peter Hendriks

Sporthal Heuvelland Mekka van Groesbeekse schlagers

Algemeen

GROESBEEK – Sporthal Heuvelland was zaterdagavond opnieuw het Mekka van carnavalsschlagers tijdens de 36e editie van het zeer populaire Schlagerfestival. De sporthal was vol, bomvol zelfs, met liefst 1.800 zangers en niet te vergeten de vele honderden toeschouwers. 

32 deelnemer(ster)s presenteerden ieder hun schlager - waar ze weken aan gewerkt hadden – aan het grote publiek in sporthal Heuvelland. Alle deelnemers hadden van tevoren een filmpje over hun schlagerkeuze opgenomen, die op een groot ledscherm van 6 x 4 meter vertoond werd, zodat iedereen het in de sporthal kon zien. 

Ondanks dat niet iedere schlager zuiver werd gezongen –wat de aanwezigen niet deerde- was het een dolle boel en stroomde het goudgele vocht rijkelijk. Ook op het podium werd door de deelnemers alles uit de kast gehaald om hun schlager kracht bij te zetten. 

Burgemeester Slinkman en wethouder Erik Weijers kwamen ook een kijkje nemen en keken letterlijk hun ogen uit. En prezen het SOK voor de goede organisatie, dat deden overigens ook twee wijkagenten, die even een kijkje kwamen nemen. 

Tijdens de pauzes bracht de Prinsensenaat hun nieuwe schlager ten gehore, alsmede Prins Ummenie Hans Holthuysen Prins van Net Aecht en Prins Feestneus de 10e Wout en Dirk met hun gevolg. 

Voor de jury was het weer een moeilijke zaak om op het eind van de avond de prijswinnaars bekend te maken. De eerste vijf winnaars werden: 1. Um ’t éve met schlager Carnaval Veneziaa, 2. Ziet mar Blee met Tot ut Lèst, 3. Mar Kè met Gruusbekse, 4. Spuit 11 met We makke hier en brouwerij, 5. Dûr ’t Dolle Hin met Ons Mam. De publieksprijs is gewonnen door Smikt noar meer met Da ene moment.