Harmonie Orkest Erica tijdens het 1001 nachtconcert. (eigen foto)
Harmonie Orkest Erica tijdens het 1001 nachtconcert. (eigen foto) Foto: eigen foto

Succesvol Duizend en een Nacht-concert door Harmonie Erica uit Mook

Algemeen

MOOK - Afgelopen zondag 10 maart presenteerde Harmonie Erica uit Mook weer een geweldig concert. De leden van de harmonie hadden de grote zaal van ‘t Môks Café met onder andere Perzische tapijten en sfeerverlichting omgetoverd naar Arabische sferen. Het thema was dan ook muziek uit 1001 Nacht. 

Opnieuw waren alle plaatsen in de zaal dik bezet, wat maar weer eens aangaf dat er aan belangstelling voor harmonie muziek nog steeds geen gebrek is. Het concert startte zoals gebruikelijk bij Erica met het opleidingsorkest. Dat orkest waar zowel jeugd als volwassen met veel plezier spelen staat onder leiding van Marieke van der Lee en toonde de resultaten van het harde werken van de afgelopen periode. 

Na de korte pauze nam het harmonieorkest onder leiding van Jeroen Geurts het stokje over. Diverse stukken opzwepende muziek werden ten gehore gebracht zoals de Arabian-,  Persian- en Sun Dance maar ook filmmuziek van ‘Lawrence of Arabia’. Op het moment dat de Fata Morgana van Ruud Bos werd ingezet kwam gelijk het feest der herkenning in de zaal op gang. Het publiek voelde zich meegenomen in deze attractie van de Efteling met een pleziertochtje door het water langs de Haven, Oosterse Gevangenis en de Harem. Kortom, het was een geslaagd concert met veel muziek en een zeer tevreden publiek blijkens het applaus na afloop.

Beide orkesten gaan zich nu opmaken voor het traditionele zomerconcert op 30 juni bij ’t Zwaantje in Mook. 

Ook muziek maken bij Erica? Kom langs op een vrijdagavond in het ‘t Môks Café  of kijk op www.harmonie-erica.nl. Het opleidingsorkest repeteert vanaf 19.00uur, het harmonieorkest 20.00.