Spelen en leren, plezier staat voorop bij School's cool.
Spelen en leren, plezier staat voorop bij School's cool. Foto: School's cool Nederland

Meer kansengelijkheid in het onderwijs in Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - Het is piektijd bij School’s cool Berg en Dal. Deze vrijwilligersorganisatie koppelt mentoren aan leerlingen die extra steun kunnen gebruiken om de middelbare school succesvol te doorlopen. De mentoren van School’s cool werken zo mee aan meer kansengelijkheid in het onderwijs in Berg en Dal. 

Rianne Kleve is programmacoördinator van School’s cool Berg en Dal. Ze woont zelf in Berg en Dal en is extra trots dat School’s cool daar dit schooljaar opnieuw is opgestart. Kleve: ‘In Berg en Dal zijn we als bewonersinitiatief in september afgelopen jaar herstart. We hopen en verwachten aan het einde van dit schooljaar hier minstens zes leerlingen te begeleiden. Om dit te realiseren zijn natuurlijk passende mentoren voor nodig. Het mentorschap is flexibel, kost slechts een tot anderhalf uur per week en je krijgt goede begeleiding. Je maakt echt het verschil voor een leerling.’ 

School’s cool richt zich op het versterken van het zelfvertrouwen en het ontdekken van passende leerstijlen voor een leerling, zodat een leerling tijdens en na schooltijd gemotiveerd aan de slag kan. 

‘Sommige leerlingen willen vooral kletsen of voetballen om een band op te bouwen met hun mentor, anderen hebben van begin af aan gericht hulp nodig bij het plannen van huiswerk. Leren, ontwikkelen en plezier maken gaan hand in hand bij School’s Cool! De mentoren van School’s cool maken écht het verschil voor leerlingen.’  

Wil jij je ook inzetten om een leerling te helpen bij zijn schoolcarrière? Meld je aan als mentor via info@schoolscoolnijmegen.nl Of kijk op de website www.schoolscoolnijmegen.nl.