Actiefoto Mirthe van Kerkhof (witte pak). (foto: Marco Krachten)
Actiefoto Mirthe van Kerkhof (witte pak). (foto: Marco Krachten) Foto: Marco Krachten

10e NK-medaille voor judoka Mirthe van Kerkhof

Algemeen

GROESBEEK - Mirthe van Kerkhof (19) heeft onlangs een zilveren medaille behaald op het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s jonger dan 21 jaar.

Op het toernooi dat in Optisport te Dordrecht gehouden werd, verloor de Groesbeekse in haar gewichtsklasse jammerlijk de finale om de NK-titel van de Arnhemse Faye Hensen. Toch is Van Kerkhof zeer tevreden met het zilver. Het is namelijk de 10e NK-medaille in haar carrière.

Individueel won ze nu 1x het goud, 3x zilver en 2x brons. Als onderdeel van het meidenteam van Stichting Top Judo Nijmegen behaalde ze de afgelopen jaren bij het NK voor Teams 2x goud, 1x zilver en 1x brons.
Judobond Nederland heeft Mirthe van Kerkhof inmiddels weer geselecteerd voor een viertal European Cups. Van Kerkhof mag zich opmaken voor toernooien in Italië, Kroatië, Spanje en Engeland.