Burgemeester bij de 100-jarige Truus Aalders-Burghouts in 't Hofke in Beek.
Burgemeester bij de 100-jarige Truus Aalders-Burghouts in 't Hofke in Beek. Foto: Peter Hendriks

Truus Aalders-Burghouts 100 jaar

Algemeen

BEEK – Het was feest, groot feest in de zaal van ‘t Hofke in Beek ter ere van de honderdste verjaardag van Truus Aalders-Burghouts. 

Truus die nu al 3 jaar in ’t Hofke woont heeft het daar erg naar haar zin. Truus is geboren en getogen in Nijmegen. Zij kwam uit een gezin van 9 kinderen: 7 meisjes en 2 jongens waar zij de oudste was. Ze is op 9 augustus 1949 getrouwd en 53 jaar geleden in 2002 is haar man overleden. 

Het paar heeft 4 kinderen gekregen, 3 dochters en 1 zoon. Die hebben ervoor gezorgd dat ze 8 kleinkinderen hebben gekregen en 10 achterkleinkinderen. Voor haar trouwen heeft Truus in de huishoudelijke hulp gewerkt en bij De Gruijter in Nijmegen. Na haar trouwen heeft zij voor haar gezin gezorgd.
Als hobby speeldeTruus bridgen in competitieverband. Bij alle activiteiten die in ’t Hofke worden georganiseerd is Truus van de partij.
Wat de gezondheid betreft, heeft zij niet te klagen. Alleen haar gehoor laat haar wat in de steek.

Burgemeester Slinkman van Berg en Dal kwam de 100-jarige feliciteren vergezeld van een prachtig bloemstuk. Slinkman ging naast de 100-jarige zitten, waarop Truus zei ‘Ge ziet nog un jong menneke’. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen en de burgemeester.