Koor Jokolo, Slepend door Jeruzalem (Goede Vrijdag 2023)
Koor Jokolo, Slepend door Jeruzalem (Goede Vrijdag 2023) Foto: H. Antonius Abtkerk, Malden

Goede Vrijdag in de kerk in Malden

MALDEN – Op Goede Vrijdag 29 maart zijn er in de H. Antonius Abtkerk in Malden twee bijeenkomsten waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt. Iedereen is van harte welkom.

Om 15.00 uur wordt in de kerk de kruisweg gebeden. Pastoor Harald Spiertz zal hierin voorgaan en symbolisch de weg afleggen die Jezus Christus op zijn sterfdag ging.

‘s Avonds om 20.30 uur is er een gezongen Kruisweg in de kerk. Jongerenkoor Jokolo uit Nijmegen zingt het moderne muziekstuk 'Slepend door Jeruzalem'. De tekst is geschreven door Raymond Janssen en Erica Regtering en de muziek en het arrangement zijn van Ronald Jansen. Het lijdensverhaal van Jezus wordt in heel toegankelijke teksten en met moderne zang en muzikale begeleiding verteld. Het koor zingt de rol van het volk dat toekijkt bij de kruisiging. De vrouwen krijgen als eerste medelijden en gaan steeds zachtmoediger zingen, terwijl de mannen lange tijd harder en bozer lijken te zijn.

De rollen van Pilatus, Maria, Simon van Cyrene en Veronica worden vertolkt door solisten uit het koor. Zij volgen Jezus op en in zijn lijdensweg naar het kruis. Elk gezongen stuk hoort bij een van de veertien kruiswegstaties. De afbeeldingen van de kruisweg in de kerk (naar Jan Toorop) worden extra onder de aandacht gebracht tijdens de uitvoering.

Deze bijzondere presentatie van de Kruisweg door jongeren is vorig jaar voor het eerst in Malden ten gehore gebracht (zie foto) en was zeer succesvol. Iedereen is welkom bij The Passion in Malden.
Meer informatie staat op: https://h3eenheid.nl/gemeenschappen/h-antonius-abt/.
Mailadres: locatiemalden@h3eenheid.nl.

3e statie, Jezus valt voor de eerste keer onder het kruis