Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Op goede vrijdag het Stabat Mater in kerk Berg en Dal

vrijdag 10 april 19:30 uur

Foto: René Wolf

BERG EN DAL - De Italiaanse componist Pergolesi schreef veel kerkmuziek. Het is echter zijn Stabat Mater(1736) voor sopraan, alt en orkest dat de meeste bekendheid geniet.

Het Stabat Mater is een cyclus verzen van zevenhonderd jaar oud over Maria, die ‘door smart bevangen’ bij het kruis staat waaraan haar zoon hangt. Dat is ook de reden dat het stuk bij voorkeur op goede vrijdag wordt uitgevoerd. Pergolesi bewerkte de verzen tot een compositie van zeven tweestemmige delen en vijf soli.

Vrouwenkoor Les Etoiles zingt onder leiding van Anja Kwakkestein met begeleiding op orgel door Frank van Merwijk. De solostukken worden door koorleden gezongen. Deze tien de uitvoering wordt extra sfeervol door de bijdrage van Meesterverteller Godfried Beumers.

Dit indrukwekkende concert kan een ieder bijwonen op goede vrijdag 10 april om 19.30 uur in de kerk OLV. van het Heilig Hart, Oude Kleefsebaan 123a in Berg en Dal. Entree is 12,50 euro. Kinderen vijf euro. Kaartjes zijn aan de deur te koop vanaf 19.00 uur.


deel deze activiteit