Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Remigiuskerk en pastorie in Leuth verkocht

zaterdag 18 april 19:00 uur

LEUTH - Met dezelfde gemengde gevoelens als bij de verkoop van de Grote Bartholomeuskerk in Beek deelt het bestuur van de Parochie Maria ten Hemelopneming - gedwongen door teruglopend kerkbezoek en dalende kerkbijdragen - mee, dat het bestuur de H. Remigiuskerk en de pastorie in Leuth verkocht heeft aan Beleggings- en Beheersmaatschappij Dornick B.V. van de heer Ton Hendriks.

Dornick B.V overweegt in het kerkgebouw appartementen te bouwen waarbij de structuur van de kerk zoveel mogelijk in stand wordt gehouden. Voor de gelovigen in Leuth blijft de Mariakapel onder de toren vijftien jaar gratis beschikbaar voor vieringen. Na die vijftien jaar kan de kapel desgewenst gehuurd worden.

Het kerkbestuur heeft een stuk grond, waarop de oorlogsmonumenten inclusief het nog te plaatsen monument voor de bij de bevrijding van Leuth gevallen geallieerde soldaten geplaatst kan worden, buiten de verkoop gehouden. De twee monumenten die er al staan worden een kwartslag gedraaid en een stukje in de richting van het kerkplein opgeschoven en vanaf het kerkplein toegankelijk gemaakt. De grond wordt geschonken aan het Herdenkingscomité 4 en 5 mei Leuth, dat daartoe op kosten van de parochie in een stichting zal worden omgezet.

De afscheidsviering van de Sint-Remigiuskerk is gepland op zaterdag 18 april om 19.00 uur


deel deze activiteit