Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Groesbeekse rivieren en merentocht

zondag 23 augustus 10:30 uur

Foto:

GROESBEEK - Zondag 23 augustus houdt Landschaps Beheer Groesbeek (LBG) weer een natuurexcursie. Ditmaal een wandeling van ruim veertien kilometer die de hele dag (10.30-16.00) duurt.

Start- en eindplaats is het protestantse kerkje in het centrum van Groesbeek. Vanwege Covid-19 vindt de wandeling ‘onder beperkende voorwaarden’ plaats en meelopen is op eigen verantwoordelijkheid. Deelname is gratis.

Het dorp Groesbeek staat bekend om haar vele natuurlijke beken en poelen die door kwelwater uit de stuwwal worden gevoed. "We starten om half elf zelfs bij de beek waarnaar Groesbeek is genoemd. Tijdens de tocht lopen we langs een aantal beken en poelen die met een knipoog naar de 'Groesbeekse bergen', ook wel als rivieren en meren gezien kunnen worden. Door de LBG-gidsen zal onderweg kort over natuur en historie verteld worden. Denk aan een lunchpakket en drinken voor een dag. De lunchpauze vindt plaats nabij natuurgebied De Bruuk, bij B&B Green Cottage.

Aanmelding is verplicht bij Paul Leenders: 024 3972405, pleenders33@gmail.com. Meer informatie staat op de website van WMG: wmg-groesbeek.nl.


deel deze activiteit