Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Schaakclub Pion opent deuren weer

vrijdag 28 augustus 20:00 uur

GROESBEEK - Wie van schaken houdt, kon de afgelopen maanden terecht op vele Internetsites om te schaken tegen spelers over de hele wereld, schaaklessen te volgen en schaakpuzzels op te lossen. Toch was het besluit van de overheid om binnensporten na 1 juli weer toe te staan, een grote opluchting voor de meeste clubschakers. De typische clubsfeer, waar spelers tegenover elkaar zitten, letten op hoe de ander op je zet reageert, koffie voor elkaar halen en na afloop van de partij samen analyseren, is namelijk door geen enkele internetsite te vervangen.

De Groesbeekse schaakclub Pion start het komende seizoen op vrijdag 28 augustus met een inloopavond. Iedereen is dan vanaf 20.00 uur welkom in het clublokaal in De Mallemolen aan de Kloosterstraat. Je kunt dan zien hoe het er op een schaakclub toegaat, partijen van anderen volgen en zelf een partijtje spelen.

Uiteraard zullen er maatregelen worden genomen die de kans op corona-besmetting zo klein mogelijk maken. Dit in lijn met de adviezen van de landelijke schaakbond. Zo zal er per schaakbord tien vierkante meter ruimte zijn, het materiaal zal voor en na iedere wedstrijd gereinigd worden en spelers met klachten zoals verkoudheid, keelpijn et cetera worden naar huis gestuurd.


deel deze activiteit