Het Ardito Ensemble. (foto: L.F. van der Vegt)
Het Ardito Ensemble. (foto: L.F. van der Vegt) Foto:

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur Drie kleine nazomer-concerten: 'Vrijheid & Rijpheid'

zondag 6 september 2020 15:00

GROESBEEK - Na een lange onzekere periode door Covid-19, organiseert hoboïste Lidia van der Vegt weer een seizoenen-concert. Het wordt een nazomerconcert op zondag 6 september met het thema: 'Vrijheid & Rijpheid'.


Anders dan de vorige seizoenen-concerten bestaat de middag uit drieverschillende concerten van veertig minuten en twee pauzes van twintig minuten. Het optreden wordt verzorgd door het Ardito Ensemble in samenwerking met pianosolist Hans-Erik Dijkstra. Op het programma staan werken van Mozart: Quintet voor Piano en blazers, Beethoven: Quintet, naar het octet voor blazers opus 103, Ravel: Le Tombeau de Couperin, Paul Pierné: Suite Pittoresque. De schilderijen aan de muur zijn van kunstenares Margriet Mönks.

Nieuw is dat er nu regionale versnaperingen zijn, streeksap en koek, aangeleverd door 'Oregional'. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt van de nog prachtige nabloeiers interessante creaties.
Binnenkomst 14.50 uur en in de pauzes. De concerten duren 40 minuten. Eerste concert 15.10 uur - (Beethoven, Ravel, Mozart); tweede concert 16.10 uur - (Mozart, Ravel, Pierné); derde concert 17.10 uur (Beethoven, Pierné, Ravel,)
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor één concert dertien, voor twee concerten vijftien, voor drie concerten achttien euro. Kinderen betalen voor de hele middag drie euro. Adres: Kerkstraat 18, Groesbeek. Gelieve te reserveren in verband met Covid-19 via email