Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Oecumenische vredesviering op Berg en Dal TV

zondag 4 oktober 9:00 uur

Foto:

GROESBEEK - Eind september is de nationale vredesweek en wappert de vredesvlag bij de Protestantse kerk van Groesbeek. Op zondag 4 oktober zal Omroep Berg en Dal TV de oecumenische vredesdienst uitzenden.

De voorgangers zijn interim-pastoor Aloys van Velthoven en domina Janneke Ruijs. Op het orgel speelt Jos Mijland en de zang wordt verzorgd door Wil Wijers en Henk Janssen. Het thema van de viering is: vrede verbindt verschil. We leven in onrustige tijden. Mensen staan tegenover elkaar in hun visie over het belang van de coronamaatregels. Mensen staan tegenover elkaar in het debat over zwarte piet of over de klimaatveranderingen. Hoe bewaar je de vrede als je verschillend denkt en handelt? Daarover gaat de viering waarbij geluisterd wordt naar inspirerende woorden van de apostel Paulus.

De uitzending is via de kabel te zien op zondag 4 oktober om 9.00 uur en wordt herhaald om 13.00 uur. Het kan ook bekeken worden via de website: www.omroepbergendal.nl. Later verschijnt het op de Facebook- en YouTube-pagina van de Omroep.


deel deze activiteit