Bieb geeft workshop algorithmic problem solving. Foto: Marcel Krijgsman
Bieb geeft workshop algorithmic problem solving. Foto: Marcel Krijgsman

Algorithmic problem solving in Bibliotheek Beek

vrijdag 26 januari 2018 16:00

Foto: Marcel Krijgsman

BEEK - Jongeren in en rondom Beek zijn op 26 januari van 16.00 tot 17.30 uur welkom voor ‘Solve This With Snap’, een workshop algorithmic problem solving in de bibliotheek in Beek.

Programmeertaal Snap! is een uitbreiding van 'Scratch' waarmee je programmeren naar de the next level brengt. Voor jongeren van 10 tot 18 jaar, die al wat geprobeerd hebben met Scratch en verder willen komen, maar ook voor jongeren die willen starten. Tijdens deze workshop maak je samen flinke stappen.

Wiskundige Chris Eggermont geeft deze inleiding tot informatica en leert jongeren problemen oplossen met algorithmic problem solving. Ze hebben daarvoor wel zelf een laptop (of eventueel tablet) nodig. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda-beek-ubbergen.

Zéker voor jongeren hoort digitale geletterdheid bij 21e-eeuwse vaardigheden. Om te kunnen leven, leren en werken in deze tijd wil de bibliotheek jongeren laagdrempelig kennis laten maken met nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Met ‘digital playground’-activiteiten, zoals deze workshop, leren jongeren oplossingsgericht denken met behulp van ICT. ‘Solve This With Snap’ wordt ook gegeven in andere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kun je niet op 26 januari? Schrijf dan 30 maart alvast in je agenda, dan is de workshop opnieuw in Bibliotheek Beek.

Deze workshop is vrijdag 26 januari van 16:00 tot 17:30 uur. Prijs: 2,50 euro.