Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (50)
    Evenement

Lezing van prof. Angela Maas (Radboudumc) in het Marikenhuis over cardiale inspanningsbelasting bij kanker.

dinsdag 17 april 19:30 uur

Op dinsdag 17 april om 19.30 uur zal Angela Maas ingaan op de gevolgen van behandelingen (radiotherapie, chemotherapie) op de cardiale belastbaarheid bij inspanning. Het is een interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen. Gratis toegang.

Angela Maas is expert in cardiovasculaire ziekten bij vrouwen en de rol van vrouwelijke hormonen op het vasculaire systeem. Zij vindt ook dat ieder zichzelf respecterend oncologiecentrum kennis moet hebben van cardiologie, en vice versa.

Angela Maas. “De disciplines in de gezondheidszorg zijn netjes afgebakend, maar zo werkt het lichaam natuurlijk niet. Het ene lichamelijke proces heeft invloed op het andere. Dit moeten wij ons realiseren en ernaar handelen: werk samen.” Maas pleit dan ook voor een veel nauwere samenwerking tussen cardiologie en oncologie. Hiervoor is al een nieuwe discipline gekomen: de cardio-oncologie.

Meer info en aanmelding voor de bijeenkomst met Angela Maas vindt u op www.marikenhuis.nl

Het Marikenhuis, regionaal inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker, ligt aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.


deel deze activiteit