Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (24)
    Evenement

Energiefestival Blowlands

zaterdag 16 juni 12:00 uur

Foto: Henrike Lodewikus

REGIO - Zaterdag 16 juni barst van 12.00 tot 21.00 uur Windpark Nijmegen-Betuwe van nieuwe energie tijdens Energiefestival Blowlands. Dé plek voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die meer wil weten over lokaal opgewekte duurzame energie en zelf in actie wil komen.

Blowlands biedt een programma met lezingen, debat, muziek, theater, kunst, een hackathon en knettergekke experimenten voor kids. Ontdek hoe duurzame energie uit wind, zon en water werkt, met de professoren van Mad Science. Bezoek de energieshow, waar de professoren proeven doen waar je haren recht van overeind gaan staan. Of test je stalen zenuwen in het VR-spel, waarbij je op 100 meter een windmolen moet repareren.

Kunstwerk

Kunstenaar Anita Waltman bouwt met bezoekers een kunstwerk op zonne-energie, dat op locatie blijft tot de bouw van zonnepark De Grift in 2019. Whizzkids en andere creatievelingen worden in een hackaton uitgedaagd om meer mensen bij de energietransitie te betrekken.

Energietafel

Een primeur is ook de Energietafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in jouw buurt. Wat heeft jouw gemeente nodig aan wind-, zon- of andere energievormen om energieneutraal te worden? De energietafel geeft inzicht.

Burgers Geven Energie

Blowlands is de start van Burgers Geven Energie, een platform voor iedereen in de regio Arnhem-Nijmegen die de energietransitie een impuls wil geven. Op burgersgevenenergie.nl kun je kennis en informatie uitwisselen en vind je inspiratie. Daarnaast toert Burgers Geven Energie vanaf medio juni door de regio met het Energiecircus.

Toegang gratis. Meer info staat op www.burgersgevenenergie.nl.Foto: John Voermans
deel deze activiteit