Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (32)
    Evenement

Liesje (93) vertelt verhalen over de oorlog tijdens kindercollege

vrijdag 12 oktober 15:30 uur

BEEK - Op vrijdagmiddag 12 oktober komt Liesje van Elteren aan kinderen verhalen over de oorlog vertellen in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Liesje heeft de Tweede Wereldoorlog zelf meegemaakt en kan prachtig vertellen over deze heftige periode. Het kindercollege duurt van 15.30 tot 16.30 uur.

De Tweede Wereldoorlog eindigde 73 jaar geleden. Liesje van Elteren is 93 jaar en heeft deze oorlog zelf meegemaakt. Ze is de oprichtster van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1940-1945 in Groesbeek. Tijdens het kindercollege ‘Verhalen over de oorlog’ vertelt Liesje hoe ze de oorlog zelf heeft beleeft. Hoe was het om in een bezet land te leven? Liesje zal er alles over vertellen! Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet het college in je agenda en meld je vooraf aan via beek-ubbergen@obgz.nl of in de vestiging. Het college is helemaal gratis.

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid gratis kindercolleges plaats. Ze zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Benieuwd welke kindercolleges er nog meer plaatsvinden? Kijk op www.obgz.nl/kindercolleges.


deel deze activiteit