Voor eerste maal het Wasbérrefest in Groesbeek

zondag 21 oktober 2018 11:00

GROESBEEK-DE HORST – Naast de wijn- en bierfeesten in Groesbeek krijgt Groesbeek er weer een evenement bij. Het Wasbérrefest wordt gehouden op zondag 21 oktober in café-zaal Oomen aan de Reestraat in Groesbeek De Horst.

Het idee van het Wasbérrefest werd aan de tap in café Oomen geboren door Matje Schaap en Tonnie Oomen de kastelein. Na wat gebel links en rechts was het fest eigenlijk al in twee dagen rond, vertelt Matje Schaap (73). "Wij maken van het Wasbérrefest een all-in fruhshoppen met live muziek van maar drie bands, barbecue en drank voor slechts 37,50 euro per persoon."

De muziek tijdens het Wasbérrefest is van 11.00 tot 17.00 uur in handen van The Moonlights, Die Schlager Brüder en Wiesn Hammer. Bij binnenkomst ontvangen de gasten een glaasje Wasberresnaps en een bierpul die liefst zes uur lang gratis gevuld kan worden. Na 17.00 uur moet men voor een glas bier 1,50 euro betalen. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de voorverkoop bij café-zaal Ton Oomen (024 3971637) en bij Matje Schaap (06 50217143). Er zijn maximaal 250 kaarten beschikbaar.
De bosbes was jarenlang een export product en hele gezinnen gingen soms wel zes weken achter elkaar het bos in om de bosbessen te gaan plukken, die vervolgens op diverse plaatsen in Groesbeek ingenomen werden tegen geld, waarna de bosbessen via het station in Groesbeek naar Engeland gingen. Voor de Groesbekers was het een extra centje, waarmee ook kermis kon worden gevierd.