Diverse activiteiten tijdens eerste lustrum Groesbeekse Bierfeesten

zaterdag 20 oktober 2018 9:30

GROESBEEK – Het komend weekend worden voor de vijfde maal de Groesbeekse Bierfeesten gehouden in de grote tent, die op het Marktterrein in het centrum van Groesbeek verschijnt.

Op zaterdag 20 oktober beginnen de Bierfeesten sportief met twee wandeltochten van 10 en 20 kilometer. De starttijd is tussen 09.30 tot 11.00 uur vanaf de feesttent. Van 13.00 tot 18.00 uur vindt er in de feesttent een Speciaal Bierproeverij plaats. Er kan dan gekozen worden uit vier verschillende proefplanken met drie speciaal bieren. Zo kunnen er op die middag verrassende en interessante bieren geproefd worden.

Tijdens deze speciaal bierproeverij worden tevens in de feesttent de Open Groesbeekse Dart kampioenschappen gehouden op tien dartbanen. De finales van de verliezers- en winnaarspoule worden rond 18.00 uur gespeeld. Vanaf 20.00 uur vindt er in de feesttent de cd-presentatie plaats van de nieuwe Groesbeekse cd. Na de presentatie, waarbij wethouder Fleuren het eerste exemplaar in ontvangst mag nemen, zal een aantal artiesten (die op de cd staan) een live-optreden verzorgen. De cd is op die avond verkrijgbaar voor tien euro.
Zondag 21 oktober is de gehele dag ingeruimd voor de echte bierliefhebbers. Om 11.00 uur start vanaf de Coop aan de Pannenstraat de echte bierstoet met een bierwagen onder begeleiding van dweilorkest Drek Pak Ow met een rondtocht door het centrum. Om 11.45 uur zal de stoet bij de feesttent arriveren, waar tot 12.45 uur gratis koffie en broodjes genuttigd kunnen worden tijdens het bierontbijt, waarna het Bierfeest tot 19.30 uur los zal barsten. Een keur aan artiesten zoals 'Die Original Siebentaler', 'Heidi's Manner' en 'Wahnsinn' zal voor de bierliefhebbers een optreden verzorgen.