In Bibliotheek Groesbeek kun je op 14 december van dichtbij fossielen bekijken.
In Bibliotheek Groesbeek kun je op 14 december van dichtbij fossielen bekijken.

Kindercollege over fossielen in Bibliotheek Groesbeek

vrijdag 14 december 2018 15:30

GROESBEEK - Heb je wel eens een fossiel gezien? Dat zijn resten van planten en dieren in steen van heel lang geleden. Op vrijdag 14 december geeft Leo de Bont een gratis kindercollege over fossielen in Bibliotheek Groesbeek. Hij neemt er zelfs een paar mee!

Aan de hand van fossielen kunnen onderzoekers zien hoe planten en dieren zich op de aarde hebben ontwikkeld. Wil jij ook weten hoe een fossiel ontstaat? En waar je ze kunt vinden? Deskundige Leo de Bont vertelt je er alles over tijdens het kindercollege op 14 december van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Groesbeek. Hij neemt ook een aantal fossielen mee, zodat je ze zelf kunt zien en voelen.

Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt over dit onderwerp te houden. Dan kun je de verhalen over fossielen ook aan je klasgenoten vertellen!

Aanmelden

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet het college in je agenda en meld je vooraf aan via groesbeek@obgz.nl of in de vestiging. Het kindercollege is helemaal gratis.

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kindercolleges plaats. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Meer informatie staat op www.obgz.nl/kindercolleges.