Afbeelding
Foto: koor Ap/Art

Ap/art winterconcert met het Luchtmacht Mannenkoor

vrijdag 14 december 2018 20:00

MILLINGEN - Zin om het weekend muzikaal te beginnen? Op vrijdagavond 14 december verzorgt Ap/Art een uniek winterconcert in de Millingse kerk met medewerking van Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK).

Het LMK werd op 1 september 1980 heropgericht. Het op dit moment 63 leden tellende mannenkoor, bestaat uit (gewezen) militairen van alle krijgsmachtdelen, maar met binding met de Koninklijke Luchtmacht. Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden. Het koor treedt op bij diverse concerten en manifestaties door heel Nederland, maar ook worden er concertreizen gemaakt naar Duitsland. Het koor staat onder leiding van Rienus Oude Kempers.

De zingende militairen zullen het concert openen. Het repertoire van het LMK is zeer veelzijdig, met muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Ze zingen in diverse talen waaronder Amerikaanse negro-spirituals.

Het repertoire van koor Ap/Art bestaat, zoals u van ze gewend bent, uit swingende liedjes, afgewisseld met rustige nummers, allemaal in de sfeer van de december maand. Van Jingle Bell Rock, Hallelujah tot Imagine. Dit alles onder begeleiding van de eigen band en onder de enthousiaste leiding van dirigent Frans Coerwinkel. "Houdt vrijdagavond 14 december vrij in uw agenda voor een fantastisch concert. De entree voor deze spectaculaire avond is gratis, maar na afloop van het concert is er gelegenheid om uw waardering te laten blijken door het geven van een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de kerk."

Het concert begint om 20:00 uur en de Heilige Antonius van Padua-kerk in Millingen aan de Rijn is open vanaf 19:30 uur.