Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (59)
    Evenement

Drie kleine paas-lente-concerten met gedichten, kunst en paasbrood en passie-drank

maandag 22 april 14:15 uur

GROESBEEK - Op 22 april verzorgt hoboïste Lidia van der Vegt voor de 31e keer een seizoenen-concert. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.

Het thema van di lenteconcert is 'Zacht & Kracht’ en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen. In de pauzes is er paasbrood en passie-drank. De musici zijn Johnny Rahaket, viool en Gerie Daanen, accordeon.

Voor dit concert is er weer een nieuw en verrassend programma samengesteld. Samen met Lidia spelen zij duo's en trio's van diverse componisten, zoals Vivaldi, Bach, Brahms, Sjostakovitsj, Schnittke en Piazzolla. Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Marike Meurs. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is 12,50 euro. Bezoekers voor het laatste concert betalen 7,50 euro. Entree kinderen: 2,50 euro (Entree kan ook in iedere pauze). Locatie: Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18 in Groesbeek. Dank is er aan sponsor: Notaris Kantoor Mostart & Timmermans en Vrienden van de Seizoenen-Concerten. Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie staat op www.lidiafrancis.nl.


deel deze activiteit