Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wandelen is gezond, samen wandelen is gezellig!

donderdag 23 mei 19:00 uur

REGIO - Doe mee aan de Wandel Challenge van mei - september in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.

De vorige drie edities hebben vooral mensen met (risico op) diabetes, ofwel suikerziekte, meegelopen. Bijna iedereen wandelt nog steeds en voelt zich daar echt beter bij! Dit jaar nodigt de organisatie graag íedereen uit voor wie het goed is om in beweging te komen. Heeft u bijvoorbeeld (risico op) longklachten, hart- en vaatklachten, diabetes of overgewicht of een andere reden: Samen met anderen én zorgverleners wandelt u voor een betere gezondheid onder het motto: ‘iedere meter wandel je beter!’. En het is ook nog eens gezellig. Leeftijd speelt geen rol. Het wandelen is in drie groepjes met verschillende tempo’s en de afstand wordt langzaam opgebouwd, dus echt iedereen vindt aansluiting!

Vanaf 23 mei wandelen we elke donderdag om 19.00 uur tot en met de afsluitende vierdaagse van 25 - 28 september. Voor de finaledag op 28 september gaat de hele groep naar Den Haag. De ervaring leert dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen! Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km. Het wandelen is gratis. Men betaalt alleen 5 euro voor een T-shirt! De begeleiding is in handen van diabeteswandelcoach Mirjam de Jonge, medewerkers van Gezondheidscentra Samen Gezond en andere gezondheidswerkers in de gemeenten.

Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 9 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1, Kloosterhof 1, Malden. Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst. Bij vragen kan men contact opnemen met Mirjam de Jonge via 06 12128494.


deel deze activiteit