Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Duurzame Dorpen Tour met boeiend programma in Berg en Dal

woensdag 22 mei 20:00 uur

Foto:

BERG EN DAL - Op woensdag 22 mei houdt het Duurzaamheidscafé weer een bijeenkomst in het kader van de Duurzame Dorpen Tour. Na een drukbezochte avond dit voorjaar in Kekerdom strijkt de Tour nu neer in dorpshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal.

De avond begint om 20.00 uur; de zaal is al open vanaf 19.30 uur. Er is weer een boeiend programma samengesteld, dat wordt geopend door Wil Meertens, duurzaamheids- en energieadviseur. Hij geeft praktische informatie en tips voor het verduurzamen van woningen. Daarna volgen een aantal pitches: loket duurzaam wonen plus door Jos van der Lint, adviseur gemeente Berg en Dal met tips en informatie over subsidies; aardgasvrij wonen door Dirk Wim in ’t Hof, projectleider gemeente Berg en Dal; duurzaamheidsinitiatieven in de kern Heilig Landstichting door Lies van Campen, voorzitter Dorpsvereniging HLS; zonnepaneelprojecten op enkele grote gebouwen in Berg en Dal door Caroline de Greeff, voorzitter coöperatie Energierijck en tot slot Klimaatneutraal eten? Eten van boeren en tuinders uit de regio door Gerard Titulaer, voorzitter Gebiedscoöperatie Oregional.

Na deze presentaties wordt iedereen in de gelegenheid gesteld aan tafel in gesprek te gaan met de presentator van het onderwerp. De toegang, koffie/thee is gratis en het geheel wordt omlijst door live-muziek. Voor vragen of meer informatie, stuur een mail: samenduurzaambergendal@gmail.com.


deel deze activiteit