Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (67)
    Evenement

Wel-kom in de kerk!

vrijdag 21 juni 14:00 uur

Foto: GERIE VAN DER Land-Zijderveld

GROESBEEK - De fraaie kerk aan de Kerkstraat is een parel in het dorp! In de voortuin ontspringt de beek de Groesbeek, de toren stamt uit de veertiende eeuw en de akoestiek wordt alom geprezen.

Ook mening beeldend kunstenaar is blij met de sobere ruimte die de kracht van hun werk ondersteunt. Vorig jaar was de ‘Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek’ een succes. Daarom dit jaar weer. De kerk is vanaf 21 juni tot halverwege september iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Doel van de opening is om alle inwoners van Groesbeek en de nabije regio én vakantiegangers gelegenheid te geven kennis te maken met dit fraaie monument en goed onderhouden kerkhof met daarop de unieke gedenkboom.

Vrijdag 21 juni exposeert kunstschilder Ron Claassen, Ron Art uit Nijmegen zijn kleurige schilderijen en is er een muzikaal optreden van organist Arie Hogendoorn uit Beuningen. Zangeres Tineke Rietberg (www.zorgvoorzang.nl) uit Mook zingt. Zij verzorgt dan ook een zangworkshop. “Dat wordt een feestje!” Opgeven voor de zangworkshop kan via info.pkn.groesbeek@gmail.com. Iedereen, jong en oud kan zich daarvoor aanmelden. Maar ook mensen die zich daarvoor niet vooraf aanmelden kunnen meedoen. Wel-kom! www.pkn-groesbeek.nl. (Tekst en foto: Gerie van der Land-Zijderveld)


deel deze activiteit