Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wandel mee over de paarse heide

zondag 25 augustus 19:30 uur

Foto: Laurence Delderfield

MOOK - Ondanks de droogte en hitte in 2018 en 2019 bloeit de heide toch massaal in Rijk van Nijmegen.

Nu is de heide op haar mooist. Wandel op 25 augustus mee met de excursie-boswachter van Natuurmonumenten over de paarse heide van de Mookerheide.

De struikheide bloeit volop. De zon komt langzaam omhoog en voor je op het pad schiet een zandhagedis weg. In de verte ritselt een gladde slang. Geniet samen van de natuur en het unieke uitzicht Trek stevige schoenen aan en ga mee op ontdekkingstocht. Ontdek wat er nog meer te zien is op de Mookerheide. Wellicht komen we de Schotse Hooglanders nog tegen die het gebied begrazen. Tijdens deze wandeling laat de gids je de schoonheid van de Mookerheide zien en leer je de kleurrijke heide kennen.

Tijdens deze ochtend op 25 augustus word je om 09.30 uur welkom geheten op de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de kruising van de Papenbergseweg en de Hendrik van Nassaulaan in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De ochtend duurt tot 11.30 uur. Er kunnen maximaal twintig personen mee. Deelname kost drie euro voor leden van Natuurmonumenten. Ben je geen lid, dan betaal je vijf euro. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan door klikken naar activiteiten.


deel deze activiteit