Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Vedisch cultureel huisprogramma in Berg en Dal

zondag 15 september 14:00 uur

BERG EN DAL -Zondagmiddag 15 september wordt in Berg en Dal voor de zesde keer een Vedisch Cultureel huisprogramma gepresenteerd.

De Vedische cultuur vindt zijn oorsprong in het oude India. De Vedische geschriften zijn de spirituele literatuur van deze cultuur, eerst mondeling overgeleverd en later opgeschreven in het Sanskriet. De teksten gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals spirituele ontwikkeling, geneeskunde, landbouw, astrologie en leiderschap. Een samenvatting van de Vedische wijsheid is te vinden in de Bhagavad Gita, die 5000 jaar geleden door Heer Krishna is gesproken. De Bhagavad Gita is het belangrijkste boek over de Vaishnava-filosofie. In dit geschrift spreekt Heer Krishna over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld het proces van hoe we blijvende vrede en geluk kunnen bereiken, maar ook het verschil tussen het lichaam, de ziel en het bewustzijn, de voordelen van yoga en meditatie en het belang van kennis en onzelfzuchtig handelen. De middag begint om 14.00 uur met een inloop tot half 3. Hierna begint het programma met kirtan, gezamenlijke mantra-zang.

Aansluitend is er een lezing, deze keer door Janmastami Prabhu. Hij verdiept zich al tientallen jaren in de Veda’s als Krishna-toegewijde en leidt in Brussel een bhakti-yogacentrum. Na de lezing is er gelegenheid om met Janmastami en met elkaar van gedachten te wisselen. Daarna is er nogmaals een kirtan. De middag wordt rond half zes afgesloten met een gezamenlijke vegetarische maaltijd. U kunt zich voor deze middag aanmelden via tonnybol@hetnet.nl of 06 30883292. Voor deelname aan deze middag wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


deel deze activiteit