Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Cultuurhistorische wandeling: Loop naar de Mookerhei

zondag 15 september 14:00 uur

Foto: Bob Luijks

MOOK - 14 april 1574, niet zomaar een dag, maar eentje die uiteindelijk de geschiedenisboeken in zal gaan. Bovenop de Mookerheide staan het koninklijke leger van Spanje en een huurlingenleger van Willem van Oranje lijnrecht tegenover elkaar.

Het komt tot een kortstondige, maar heftige uitbarsting van oorlogsgeweld. De Spanjaarden wonnen, ruim 3000 huurlingen vonden de dood. Ook de twee troepenaanvoerders, Lodewijk en Hendrik van Nassau, sneuvelden. Hun dood is in nevelen gehuld; niemand weet waar de lichamen gebleven zijn.

Op 15 september lopen we naar de Mookerheide. We staan stil bij de historisch belangrijke plekken. Op iedere plek vertellen wij u het verhaal van die beruchte dag 444 jaar geleden. Wat is er gebeurd, wie was waar, en hoe zit het met al die sagen en legenden die hun oorsprong hebben in de strijd. Na deze excursie kijkt u gegarandeerd anders naar de nu zo vredige heide.

Praktische informatie

Tijdens deze middag op 15 september word je om 14.00 uur welkom geheten op het Raadhuisplein in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De ochtend duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal twintig personen mee. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten drie en voor niet-leden vijf euro. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan doorklikken naar activiteiten.


deel deze activiteit