Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Millingen energieneutraal: hoe dan?

woensdag 13 november 20:00 uur

MILLINGEN - Al enige tijd is een groep dorpsbewoners bezig de mogelijkheden te onderzoeken heel Millingen energieneutraal te laten worden. Wij denken dat het zou kunnen door alle daken in Millingen vol te leggen met zonnepanelen. Dan produceren we met zijn allen meer elektriciteit dan we nodig hebben.

Dit overschot kunnen we dan weer gebruiken om waterstof te produceren, dat we dan weer kunnen gebruiken voor het verwarmen van onze huizen of voor onze auto’s. Het waterstof zou via onze bestaande gasleidingen bij de bewoners in huis kunnen worden geleverd.

De initiatiefgroep zal dit idee en de opgedane kennis hierover graag met een ieder delen. Dit gaat gebeuren op woensdag 13 november. Deze presentatie is onderdeel van het Duurzaamheidscafé, dat deze keer in De Gelders Poort aan de Rijndijk in Millingen wordt gehouden. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. "We horen graag wat u er van vindt. Naast 'Heel Millingen Energieneutraal' worden ook andere onderwerpen besproken. Kortom: een interessante en zeker ook verrassende avond voor u. U bent welkom!", aldus George Ketel, Alphons Klomberg en Arie Storm namens de initiatiefgroep Millingen Energieneutraal.


deel deze activiteit