Boekpresentatie over molens in de gemeente Heumen

woensdag 20 november 2019 20:00

Boekpresentatie over molens in de gemeente Heumen

HEUMEN - De gemeente Heumen heeft een rijke geschiedenis van molens en molenaars. Nu staan er nog drie molens: de Maasmolen (Nederasselt), de Zeldenrust (Overasselt) en de Joannusmolen (Heumen).

Vijf andere molens binnen de gemeentegrens zijn helaas verdwenen. De molen van de heerlijkheid Malden en die van de heerlijkheid Heumen (‘Heumensche molen’), de molen op de Hamelberg in Worsum (Overasselt), de molen van Thijssen (Malden) en de molen van Jacobs (Heumen).De geschiedenis van al deze molens komt in een nieuw deel van de Erfgoedreeks uitgebreid aan de orde.

Op woensdag 20 november om 20.00 uur wordt, na een korte presentatie van het boek, het eerste exemplaar aangeboden aan wethouder M. Schoenaker van de gemeente Heumen. Bij die gelegenheid zal de bestuursvoorzitter van de landelijke molenorganisatie De Hollandsche Molen, de heer N. Papineau Salm, een lezing verzorgen over de stand van zaken in de Nederlandse molenwereld en het belang van de inzet van vrijwillige molenaars.

De presentatie is in Buurderij De Lage Hof, Kasteelsestraat 5, Overasselt. De toegang is gratis.

('De Heumense molens' door Peter Pouwels, Tini Martens & Frans Wildenborg. Een bewogen geschiedenis van molens en molenaars in Heumen, Malden, Nederasselt en Overasselt. Erfgoedreeks deel 4, 120 p.)