Zandklim Molenhoek. (foto: Willy van Zonsbeek)
Zandklim Molenhoek. (foto: Willy van Zonsbeek) Foto: Willy van Zonsbeek

ATB-toertocht Malden: Op de pedalen door heide en bos

zondag 8 december 2019 9:00

MALDEN - Elk jaar komen er uit het hele land fietsers op af: de ATB Boscross van toerclub de Pedaleurs uit Malden. Ook dit jaar zijn er weer drie mooie routes uitgezet op zondag 8 december; van 35, 42 en 48 kilometer.

Je fietst vrijwel overal op onverharde paden, langs heide, zandterrein en door de bossen. Uiteraard met een aantal single trails en een paar mooie klimmen. Dus, heb je een mountainbike, fiets dan mee! De kortste route is zeker ook goed te doen voor minder getrainde deelnemers.

De start is bij Manege VCM, vlakbij de Bovendorpseweg in Malden (voldoende parkeergelegenheid). Je kunt daar tussen 09.00 en 10.00 uur vertrekken. De route is duidelijk aangegeven met gele pijlen en zwarte letters. Clubleden surveilleren onderweg en gevaarlijke punten staan met borden aangegeven. Na 23 kilometer is er een pauzeplaats bij Camping Klein-Amerika. Je krijgt daar thee, bouillon, water, bananen en energierijke koeken. Ook kun je er naar het toilet.

Terug bij de manege is er (tegen betaling) koffie, erwtensoep en broodjes en je fiets wordt in de tussentijd schoongespoten door een van de vrijwilligers.
Kosten: zes euro (inclusief 1 euro opslag voor het onderhoudsfonds van MTB-routes in het Rijk van Nijmegen). Vooraf aanmelden is niet nodig, de inschrijving is bij de start. Meer informatie op de site van de Pedaleurs Malden: www.pedaleurs.nl. Of stel je vraag via: pedaleurscross@pedaleurs.nl.