Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (7)
    Evenement

Alzheimer Café Heumen, Mook en Middelaar

donderdag 4 april 19:30 uur

MOLENHOEK - Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor alle mensen die met dementie te maken hebben elke eerste donderdag van de maand.

Donderdag 4 april is het thema 'Zingeving en levensvragen'. Als dementie jezelf of een naaste overkomt kunnen er vragen ontstaan. Waarom overkomt ons dit? Kan ik zinvol leven als ik dementie heb? Of vragen over rouw, verlies en afscheid nemen. Over deze onderwerpen gaan we in gesprek met geestelijk verzorger Kees Scheffers. Donderdag 2 mei: Wat kun je doen aan dementie?

Hoogleraar neuropsychologie Roy Kessels is een van de auteurs van het boek 'Wat kun je doen aan dementie? De effecten van medicatie, leefstijl, voeding en geheugentraining'. Hij geeft uitleg, beantwoordt vragen en geeft adviezen over wat u voor uzelf of uw naaste kunt doen bij dementie.

Donderdag 6 juni: Een goed leven met dementie. Dementie is een aandoening met achteruitgang. Het is belangrijk om in de tijd die na de diagnose rest samen te zorgen voor een goed leven mét dementie. Hoe kunt u uw leven zo goed mogelijk leiden? Hoe is zorg en hulp goed te organiseren? Dr. Jacomine de Lange vertelt over de resultaten van tientallen jaren onderzoek: wat kunnen we leren over een goed leven met dementie?

Het café is bij Van der Valk Hotel De Molenhoek, Rijksweg 1 in Molenhoek Inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.00 uur Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig Informatie: Malderburch, centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, 024 3570570.


deel deze activiteit