Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Alzheimercafé Berg en Dal over dementie en karakterverandering

maandag 2 september 19:30 uur

GROESBEEK - In juli was het in het Alzheimercafé Berg en Dal een vrolijke boel, toen het seizoen werd afgesloten met het thema muziek. Eens te meer werd die avond duidelijk dat muziek een geneesmiddel is voor iedereen en nog wel zonder enige bijwerking!

In het café van 2 september is het tijd voor serieuzere koek en is er aandacht voor karakterveranderingen bij dementie. Het komt voor dat mensen met dementie langzaam maar zeker veranderen. Zo wordt de een sneller boos en de een ander juist opvallend vrolijk. Soms spreken we van ontremd gedrag. Dit is lastig. Voor de persoon zelf, maar vooral ook voor zijn of haar omgeving. Er is onbegrip en radeloosheid, want zo was de ander toch niet? Soms verandert het karakter zelfs radicaal door beschadiging van de hersenen. Daarbij kunnen mensen ook nog eens erg achterdochtig worden. Voor de mantelzorger is het moeilijk met dit alles om te gaan.

Op 2 september gaan we met een expert in gesprek over karakterverandering bij dementie en hoe hiermee om te gaan. Het Alzheimer Café vindt plaats op 2 september in Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9t in Groesbeek. U bent welkom vanaf 19.00 uur, start van het programma om 19.30 uur. Afsluiting 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor een kop koffie wordt gezorgd.


deel deze activiteit