Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (7)
    Evenement

Cappella Amsterdam brengt ode aan De Wert

zaterdag 23 maart 20:15 uur

Foto: Annelies van der Vegt

BEEK - Zaterdag 23 maart treedt Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan werken van Giaches de Wert en Arvo Pärt.

Aanvang 20:15 uur, toegang kost 23,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten en CJP tot 27 jaar is de toegangsprijs 10 euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Giaches de Wert (1535-1596) is een vergeten parel onder de componisten die wij nu kennen als vertegenwoordigers van de Vlaamse polyfonie. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het madrigaal en liet een groot oeuvre van wereldlijke madrigalen en geestelijke werken na. En aan die sacrale werken brengt Cappella Amsterdam een ode, in zeven motetten en een mis. Deze zelden uitgevoerde muziekstukken zijn ‘herontdekt’ door chef-dirigent Daniel Reuss. Tijdens het concert worden ook twee werken uitgevoerd van Arvo Pa¨rt: Da pacem Domine & Magnificat. Pärts muziek is als balsem voor de ziel en daardoor bij een grote schare muziekliefhebbers zeer geliefd.

Onder leiding van Daniel Reuss heeft Cappella Amsterdam zich ontwikkelt tot een professioneel kamerkoor van internationale faam. Het repertoire en de expertise reikt van stokoude tot gloednieuwe muziek. De jonge, lenige koorklank van Cappella Amsterdam zorgt voor uitvoeringen vol puurheid en directheid. De luisteraar wordt moeiteloos meegevoerd naar een onvergetelijke muzikale belevenis.


deel deze activiteit