Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Flamencogitarist in Kerkje Kekerdom

zaterdag 14 september 20:00 uur

KEKERDOM - Op 14 september in Kekerdom: El Periquin, één van de grootste flamencogitaristen. Na jarenlang verblijf in Spanje opent deze virtuoze gitarist de nieuwe concertreeks, de Cacrades Concerten in het Kerkje.

El Periquin is een virtuoze en veelzijdige gitarist die een zeer vrije interpretatie speelt van flamenco waarbij hij gebruik maakt van invloeden uit de jazz, klassiek en pop. Hij is één van Nederlands grootste flamencogitaristen. Hij speelt met zijn eigen internationale groep in nagenoeg elke grote zaal in Nederland en gerenommeerde theaters in verschillende landen. Hij werkte o.a. met grote namen als , het Rosenberg Trio, Laura Figi en Cor Bakker.

In Kekerdom treedt hij op met trio El Periquín: gitaar/composities/arrangement; El Zuri: bas/zang; Claudio: percussie

Dit jaar start Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom met een nieuw initiatief, de Cacrades Concerten. De naam ‘Cacrades’ komt van de eerste schriftelijke vermelding van Kekerdom aan het begin van de negende eeuw.

"Met de aftrap van deze unieke concertreeks laten we u kennismaken met en genieten van de unieke ligging van het kerkje. We willen op deze manier nog meer vrienden werven en de prachtige kerk beter en vaker benutten. Alles in het teken van het behoud van ons eeuwenoude monumentale kerkje. De deur is open vanaf 19.30, het concert begint om 20.00 uur.

Tickets tot eind augustus 15 euro, daarna 17,50 euro via www.kekerdomsekerk.nl of aan de deur. De Vrienden van het Kerkje kunnen met een korting van 2,50 euro naar binnen. Wilt u zich aanmelden als vriend, mail dan naar pieteggermont@kekerdomsekerk.nl."


deel deze activiteit