Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Klankenstroom in Beek

vrijdag 20 september 20:00 uur

Foto: eigen foto

BEEK - Vrijdag 20 september om 20:00 uur geven Vocaal Ensemble Paniek en Merle van der Lijke (harp) en Sarah van der Lijke (dwarsfluit) een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. De entree is twaalf euro.

Vaar mee op de stromen van prachtige koormuziek van Monteverdi, Brahms, Vaughan Williams, Kuula, Voormolen, Mäntyjärvi en Merkoelov. Surf mee op de golven van poëtische, veelal op water geïnspireerde teksten. En geniet vooral ook van het vloeiende samenspel van de zusjes Merle en Sarah, pas 14 en 13 jaar oud. Grote muzikale talenten waar we ongetwijfeld nog veel van zullen gaan horen. Zij spelen werk van Bernard Andrès, Enrique Granados en Michio Miyagi.

Merle van der Lijke begon op 7-jarige leeftijd met harples. In januari behaalde ze een eerste prijs in de regionale voorronde van het Prinses Christina Concours en won ze de publieks- én laureatenprijs. Ze plaatste zich in april tevens voor de Nationale Finale, waar zij een tweede prijs behaalde plus een studiebeurs voor de finalist die “door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek”.

Sarah van der Lijke begon op 5-jarige leeftijd met blokfluitles en stapte over op de dwarsfluit. In april 2018 won ze als eerste Nederlandse de ‘Flute Factor’, een fluitconcours voor de jeugd tot en met 13 jaar waar kinderen uit verschillende landen aan deelnemen. In augustus 2018 speelde Sarah op het Kinderprinsengrachtconcert. Ze werd toegelaten tot de Zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie waar ze masterclasses volgde. (www.vocaalensemblepaniek.nl)


deel deze activiteit