Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (7)
    Evenement

Lichtoptocht Millingen andersom

dinsdag 26 maart 20:00 uur

MILLINGEN - De lichtoptocht in Millingen zal deze keer precies andersom worden gereden. Het opstellen van de wagens is dus op de Rijndijk tot aan de afslag Van Lijndenstraat (net als bij de gewone optocht).

Van daar trekt de optocht via de Van Lijndenstraat, Heerbaan, Ruijsdaelstraat, wethouder Arntzstraat, wethouder Koenenstraat, burgemeester Hermsenstraat linksom, Burg Eijckelhofstraat richting Gelderse Poort, Rijndijk. Bij de Van Lijndenstraat gaan de deelnemers van de wagens af en kunnen dan via de Van Lijndenstraat weer het centrum bereiken. De wagens kunnen vervolgens via de Rijndijk Molenveld worden afgevoerd. De optocht zal om 20.11 uur starten en om kwart over acht al in de Heerbaan zijn.

"In goed overleg met de Werkgroep Autisme Millingen (WAM) gaan we proberen het laatste stukje van de optocht echt geluidsarm te maken. Tijdens de optocht is maximaal 90 Dba toegestaan. We willen vanaf het opdraaien van de Burg. Eijckelhofstraat tot aan de Rijndijk het geluidsniveau terugbrengen naar 80 Dba. Dat lijkt weinig verschil, maar u zult merken dat het verschil in geluidsniveau dan aanzienlijk is. Wij willen het experiment uiteraard met de deelnemers tevoren goed doorspreken. Daarom zullen we ook deze keer de startnummers uitreiken in de Reinhal aan het Ons Genoegenpad. We willen dit doen op dinsdag 26 maart om 20.00 uur. Groepen kunnen het startnummer afhalen tussen 19.00 en 19.45 uur in de Reinhal."


deel deze activiteit