Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (7)
    Evenement

Mattheüspassie in Sint Martinuskerk Gennep Grensoverschrijdend ensemble Bach Collegium Rhenanum vertolkt Bach's meesterwerk

zondag 31 maart 14:00 uur

Op zondag 31 maart om 14.00 uur zal het Bach Collegium Rhenanum onder muzikale leiding van Hans Linnartz de Mattheüs-passie van J.S. Bach (BWV 244) uitvoeren in de Sint Martinuskerk in Gennep. Zoals bekend is de Mattheüs-passie één van Bach’s onnavolgbare meesterwerken: het lijden en sterven van Jezus samengevat in een partituur vol muzikale dramatiek en expressie. Muziek maken is een geschenk, maar Bach spelen en Bach beluisteren is een nog groter geschenk.

Het Bach Collegium Rhenanum, bestaande uit Nederlandse en Duitse zangers, zangeressen en instrumentalisten, is een in Bach gespecialiseerd ensemble dat al ruim zeven jaar met veel plezier ‘Abendmusiken’ verzorgt in de St. Vitusstiftskirche in Hochelten. Omdat deze kerk te klein is voor de uitvoering van dit prachtige meesterwerk als ook omdat het Bach Collegium Rhenanum graag een keer op Nederlandse bodem zou willen optreden, zal de Mattheüs-passie dit keer in de Sint Martinuskerk in Gennep klinken.

Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Hans Linnartz. Na een studie filosofie, muziekwetenschappen en blokfluit bij Frans Brüggen in Amsterdam was Hans eerst docent en later waarnemend directeur aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en rector aan de muziekacademie van Basel.

Kaartverkoop vanaf 1 maart 2019 via Bruna Gennep, Zandstraat 56B, 6591 DD in Gennep (middenschip €20,00, zijbeuk €15,00, kinderen tot 14 jaar, studenten en gehandicapten €12,50). Digitale kaartverkoop: https://bachcollegium.jimdo.com.


deel deze activiteit