Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Rondleiding en proeverij op Landgoed Mookerheide

vrijdag 20 september 13:30 uur

Foto: Bob Luijks

MOLENHOEK - Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen.

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in Jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Mookerheide. Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Jan J. Luden die het Jachtslot hoog op de stuwwal van Nijmegen bouwde om er voor te zorgen dat de burgemeester van Heumen naar hem omhoog moest kijken. Verbaas je over de authentieke details en de glas-in-lood ramen.

Tijdens deze middag word je welkom geheten met een lekker kopje koffie. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. Daarna strijken we neer in Landwinkel de Mookerheide waar een heerlijke proeverij klaar staat gemaakt van de melk van de eigen runderen.

Tijdens deze middag op zaterdag 20 september word je door de boswachters om 13.30 uur welkom geheten in de grote kas in de tuinen op Landgoed Mookerheide. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 17.00 uur. Er kunnen maximaal vijftien personen meedoen. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide. Deelname kost 14,50 euro per persoon. Niet-leden betalen 17,50 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!


deel deze activiteit