Krasse knarrenhof in Groesbeek?

vrijdag 6 maart 2020 19:30

GROESBEEK - De term 'krasse knarren' is bekend geworden door Van Kooten en De Bie; het zijn jongere ouderen, die hun zaken zelf wel kunnen regelen.

Een knarrenhof is een wooncomplex (hofje; appartementen en dergelijke) voor ouderen 50 – 80 jaar die betrokken zijn bij elkaar. Ze willen elkaar helpen om langer aangenaam zelfstandig te blijven en gezelliger te leven, enkele voorbeelden: een handige Harrie helpt met een schilderij ophangen; een secretaresse helpt met brieven; een keukenprins(ses) kookt eens voor een alleenstaande; mogelijk samen zorg inkopen enzovoort, dus langer zelfstandig wonen door hulp voor en met elkaar.

Wat steeds aanwezig is is een gezamenlijke ruimte, binnen of buiten, voor samen te zijn, elkaar ontmoeten, koffie drinken enzovoort. Het is geen woongroep, commune of iets dergelijks. Iedereen blijft zelfstandig wonen alleen bij de gezamenlijke ruimte ben je samen bij betrokken.

Is hier in Groesbeek ook behoefte aan? Op 6 maart om 19.30 uur is er een eerste bijeenkomst in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 om de belangstelling te peilen, meer informatie te geven, wensen te horen, en vooral om te kijken hoe samen verder. "Om een idee te krijgen hoeveel stoelen en ruimte nodig is vragen we om een mailtje te sturen naar groesbeekseknarren@gmail.com of een app naar Wim Derksen op 06 51720578. Geef even je naam en het aantal personen die komen aan."