DVSG verdient overwinning

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen SVHA met in de basis Stan Hoevenaars nu Aaron Rubens geblesseerd is. Het is heel zuur voor Rick Goossens als hij een bal niet goed wegwerkt en deze in de tweede minuut in het eigen doel belandt. Opnieuw moet DVSG vanuit een achterstand zich terug knokken in de wedstrijd.

DVSG heeft dit al vele malen gedaan en ook vandaag wordt er keihard gewerkt en ook legio kansen en mogelijkheden gecreëerd. Allen gaat de bal niet in het doel. SVHA beperkt zich tot tegenhouden, maar staat wel voor. Enkele minuten voor rust mag Rico Voeten een vrije trap net buiten de 16-meter nemen. Hij krult de bal naast de muur in de bovenhoek en brengt DVSG weer op gelijke hoogte.

Na de rust is de veldverlichting al aangezet en gaat DVSG verder met aanvallend voetballen en kansen creëren. Alleen gaan de ballen er nog niet in. Eindelijk lukt het DVSG in de 79e minuut om de 2-1 te maken. Een schot van Menno Sillessen wordt weggewerkt en in de rebound scoort Rico Voeten zijn tweede doelpunt. Het is nu de wedstrijd uit voetballen en niets meer weggeven.

DVSG scoort in de 88e minuut de 3-1 uit een voorzet van Menno Sillessen. Rico voeten kopt met een duik zijn derde doelpunt vandaag in het net. De wedstrijd is gewonnen en enkele minuten later kan DVSG de ruim verdiende overwinning gaan vieren. Er werd goed gevoetbald, maar er moest ook hard geknokt worden om de achterstand in een overwinning om te buigen. Mede door het feit dat juist met de afronding van de vele kansen er vandaag niet effectief werd omgegaan. Volhouden werd vandaag goed beloond! Volgende week speelt DVSG opnieuw thuis, maar dan tegen Niftrik.