Logo gemeentenieuwsonline.nl
Anne Pothuizen. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Anne Pothuizen. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) (Foto: Gerie van der Land-Zijderveld)

Leven is Lef!

HEUMEN - An Pothuizen lacht vrolijk. “Kom verder.” Buiten regen. Binnen branden kaarsjes. “Die branden iedere dag. Ik maak het altijd gezellig.”

We drinken thee, snoepen bokkenpootjes en chocola en we praten over ‘Eenzaam.’ Over wat helpt om dat niet te zijn en over hoe het komt dat dat woord niet in haar woordenboek staat. “Bezig blijven! Initiatieven blijven nemen. Ik heb geen tijd om eenzaam te zijn. Gelukkig niet! Ja hoor, ook mijn leven kent ups en downs en verdriet, maar daar laat ik mij niet door leiden. ‘k Ben blij met de mooie herinneringen maar ik maak graag nieuwe! Mijn glas is half vol. Dat wens ik iedereen toe. Ja, dat vraagt een positieve levensinstelling. Niet gaan zitten wachten tot een ander je gelukkig maakt.”

Lekker koken, sporten en twee keer in de week past ze samen met haar dochter op twee achterkleinkinderen. “Dát is zó leuk. Trots laat ze een viergeneratie foto zien. “Mooi hè.” Hond Babor blaft. “Die houdt mij in conditie. We wandelen wat af iedere dag en dan kom je altijd wel iemand tegen. Door hem ben ik jou ook tegen gekomen.”

Aan de wand patchworkkleden. Ook nog weer een in de maak. Haar telefoon gaat. “Dat was Herman.” Sinds vijf jaar een latrelatie. Op weg naar 80 en samen met Herman zwiert ze op een oldtimer scooter door Nederland en België. En Babor gaat mee. “Daar heeft Herman een reiskistje voor gemaakt.” Met een brede lach: “Ja, leven is Lef!”

Verschijnt iop van Malderburch Welzijn Ouderen, gemeente Heumen. 024 - 357 05 70.

Meer berichten