(foto: Pieter Theo Zuurbier)
(foto: Pieter Theo Zuurbier)

De kerst van stal in kapel Onder de Bogen Dekkerswald

Algemeen

GROESBEEK - De kerst van stal in kapel Onder de Bogen Dekkerswald. Slotactiviteit van de feestelijkheden 100 jaar Kapel Onder de Bogen.

In 2019 bestaat kapel Onder de Bogen, gebouwd door de zusters Onder de Bogen, een aantal jaren na de oprichting van Sanatorium Dekkerswald, 100 jaar. Een jubileumjaar lang is dat door het jaar heen gevierd met een zilveren randje rondom de zondagvieringen, met als hoogtepunten cupcakezondag, moederdag bloemenzondag, de openluchtviering op Sacramentsdag, ziekenzondag en de herdenkingsviering. Enkele andere activiteiten voor de bewoners van Eikenhorst en De Plataan waren de gespreksmiddag met als thema Dankbaarheid in de zorg en het labyrintlopen. De zusters Onder de Bogen zijn vanuit Maastricht naar Dekkerswald gekomen om het feest met ons mee te vieren.

In december pakken wordt we nog één keer uitgepakt. En wel met 'De kerst van stal'. Natuurlijk wordt de kerststal van Dekkerswald in al zijn glorie opgebouwd. Maar daarnaast zijn bewoners, familie, vrienden en bekenden uitgenodigd hun eigen huiskamerkerststallen van klein tot groter tentoon te stellen in de kapel. De eerste kerststalletjes zijn inmiddels al in ontvangst genomen door de vrijwilligers zondagvieringen.

Zondagmiddag 15 december om 15.00 uur is de feestelijke opening van 'De kerst van stal' met muziek, kerstverhalen, kerstliederen, koffie met iets lekkers, het optuigen van de wensboom en natuurlijk het bezichtigen van de kerststallen.

De kerstwensen worden na de kerstviering op eerste kerstdag op woensdag 25 december, aanvang 10.30 uur, uit de boom gehaald en uitgedeeld aan de kapelgangers en rondgebracht op Eikenhorst en De Plataan.

Tot ziens op 15 december 15.00 uur in Kapel Onder de Bogen op Park Dekkerswald.

Iedereen is van harte welkom.

Uitgelicht

Digitale krant