(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Oudste inwoner van Millingen krijgt eerste Millings jaarboek

Algemeen

MILLINGEN - Dit jaar was er een extra dikke Millings Jaarboek 2019 weer bomvol met boeiende verhalen. Zaterdag 30 november werd het bomvol koffie- en eethuis De Gelderse Poort gepresenteerd. Onder de aanwezigen burgemeester Mark Slinkman en wethouder Annelies Visser, deze laatste was op persoonlijke titel aanwezig.

Na het welkom van stichtingvoorzitter Ton van Raaij sprak Bas Verhoeven enkele passages uit het boek. Vervolgens kreeg Gerard van Kuijk (als De Kukel) het woord op de voor hem bekende wijze met diverse kwinkslagen. Hierna werd het eerste exemplaar dit jaar aangeboden aan de oudste inwoonster van Millingen, de 99-jarige mevrouw Tonia Egberts, zij was keiverrast…

In één van de verhalen schrijft Bas Verhoeven over de tbc-uitbraak in Millingen, nu precies zestig jaar geleden. Hans van der Wiel schrijft over 'Operation Veritable' waarbij op 8 februari 1945 verschillende regimenten van de derde Canadese Infanterie Divisie vanaf de lijn Erlecom-Wyler richting het oosten trokken. Op een foto stappen soldaten bij het Hollandsch-Duitsch gemaal op 'Buffalo's' om een dag later Millingen te bereiken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele boeiende verhalen in deze 2019 editie.
Het Millings Jaarboek boek is na de presentatie te koop voor 17,50 euro. En zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Primera, Multimate en Hebbes in Millingen aan de Rijn.

Uitgelicht

Digitale krant