Kerstmarkt Buurderij De Lage Hof. (foto: Piet Henskens)
Kerstmarkt Buurderij De Lage Hof. (foto: Piet Henskens) Foto: Piet Henskens

Kerstmarkt bij Buurderij De Lage Hof

Algemeen

OVERASSELT - Traditiegetrouw wordt in Overasselt een kerstmarkt georganiseerd, nu voor het zesde jaar bij Buurderij De Lage Hof aan de Kasteelsestraat 5.

Op zondag 15 december van 14.00 tot 18.00 uur staat het sfeervol aangeklede terrein rond de Buurderij vol kraampjes met winterse producten passend bij de kersttijd. De toegang is gratis.

Winterse gezelligheid
Kom u heerlijk warmen aan onze glühwein, versgebakken oliebollen of erwtensoep! Kinderen kunnen marshmallows roosteren boven een vuurtje, een winterse raamdecoratie schilderen of een ritje maken op de rug van een ezeltje. Voor wie het toch te koud krijgt, is er binnen ook allerhande gezelligheid, zoals een tentoonstelling met kerststallen. Deels binnen en deels buiten vindt een muzikaal kerstprogramma plaats. Met optredens van Big Band 6611, de koren KoMore uit Beuningen en Splendid uit Overasselt. Ook speelt het gezelschap Van de Bank improvisatietheater.

Opening smederij
Een speciale gebeurtenis is de opening van de smederij, een bijgebouw op de brink waaraan bijna twee jaar gebouwd is. Om 14.30 uur zal het smidsvuur worden ontstoken. De smederij is een werkplaats waar ook echt gesmeed gaat worden. In januari 2020 start er een workshop onder leiding van een ervaren smid.Tijdens de kerstmarkt zullen de aanwezige smeden een demonstratie geven.

Programma
Big Band 6611: 14.15 uur
Opening smederij: 14.30 uur
Van de Bank: 15.00 uur
KoMore: 15.30 uur
Splendid: 17.00 uur

Uitgelicht

Digitale krant