Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marianne Beate Kielland. (foto: Christian Palm)
Marianne Beate Kielland. (foto: Christian Palm) (Foto: Christian Palm)

Kerst onder Noorderlicht

BEEK - Zaterdag 21 december geven Holland Baroque en mezzosopraan Marianne Beate Kielland een kerstconcert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek.

Op het programma staan werken van Händel en Bach naast Scandinavische kersttraditionals. Aanvang 20:15 uur, toegang kost 24,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten en CJP t/m 27 jaar is de toegangsprijs 10 euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

In dit heerlijke kerstprogramma straalt de Noorse ster Marianne Beate Kielland. Zij studeerde in Oslo en begon haar carrière in het zangersensemble van de Staatsoper Hannover. Tegenwoordig is haar agenda gevuld met vele engagementen van operahuizen, concertzalen en muziekfestivals in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. Overal waar ze zingt maakt ze diepe indruk met haar prachtige, warme stem en pure interpretaties. Holland Baroque is een orkest dat op zijn instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Oprichters Tineke en Judith Steenbrink zijn als artistiek team het kloppend hart van het ensemble. In Kerst onder Noorderlicht geven de musici nieuwe glans aan de allermooiste bekende en onbekende pareltjes. Kersttraditionals uit het hoge Noorden naast werken van Bach en Händel: is er een mooiere aanloop naar Kerst? God jul og godt nyttår!

Meer berichten