Logo gemeentenieuwsonline.nl

Met gedichten, kunst, kerstbrood & warme wijn Drie kleine kerst-winterconcerten: 'Verbannen & Verbonden'

GROESBEEK - Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt het 34e seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema 'Verbannen en Verbonden' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen.

In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. 'Arpeggio Vento' treedt weer op, bestaande uit Appelona Klarenbeek (luit), Lidia van der Vegt (hobo) en Heleen Venekamp (harp) met een gevarieerd programma, samen met tenor Emiel Hoefnagel.

Pauline Schenck bespeelt het grote kerkorgel. Er zijn componisten uit diverse landen en tijden te horen: Monteverdi, Vivaldi, Dandrieu, J.S. Bach, Gluck, Mozart, Renaldo Hahn, Jolivet en Arvo Pärt.

Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Nellie de Mulder. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer kunst-creaties van winterbloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15, 15.15 en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is 15 euro. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen 10 euro. Entree kinderen: 2,50 euro. (Entree kan ook in iedere pauze) Historische kerk / protestantse Groesbeek, Kerkstraat 18, Groesbeek. Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl. Mail naar: lidiafrancis@yahoo.com.

Meer berichten