Logo gemeentenieuwsonline.nl

Poedelhaat maakt honderd jaar vol

HEUMEN - Kegelclub Poedelhaat viert honderdjarig jubileum. De Heumense Kegelclub Poedelhaat bestaat komende december honderd jaar.

Poedelhaat werd opgericht op 19 december 1919 in Nijmegen en heeft tot aan 2014 op diverse kegelbanen in Nijmegen gespeeld. In 2014 werden de kegelbanen aan de Heyendaalseweg in Nijmegen (Bowlingcentrum OlRound) gesloten en vond Poedelhaat een nieuw onderkomen in het pas gebouwde Kegelcentrum Malden aan deBolder 18 in Heumen.

Poedelhaat viert het jubileum met een feestelijke receptie in het Kegelcentrum Malden, die om 16.00 begint. Tijdens deze receptie zal Poedelhaat een jubileumboek presenteren en het eerste exemplaar aanbieden aan Marriët Mittendorff, burgemeester van Heumen, alsmede aan de voorzitters van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond en de Nijmeegse Kegelbond.

Dit jubileumboek laat het wel en wee zien van Poedelhaat in de afgelopen 100 jaar. Bovendien geeft het een mooi tijdsbeeld van de kegelsport in Nijmegen en omgeving in deze periode. Omdat Poedelhaat beschikt over een nagenoeg compleet archief sinds de oprichting, dat ook de oorlogsjaren heeft overleefd, was het mogelijk om dit unieke boek samen te stellen uit eigen archief materiaal. De samenstelling en redactie van dit bijzonder fraaie boek is geheel uitgevoerd door twee leden van Poedelhaat.

Poedelhaat heeft op dit moment 17 leden, waarvan enkelen 30 tot 40 jaar van de honderdjarige geschiedenis zelf als lid hebben meegemaakt. Poedelhaat is een vitale club die er naar streeft om ook de komende honderd jaar nog steeds met veel plezier en vriendschap te kunnen kegelen.

Meer berichten