Logo gemeentenieuwsonline.nl

Cursus Omgaan met borderline voor familieleden

REGIO - Op donderdag 19 maart van 18.30-20.30 uur start de cursus 'Omgaan met Borderline'. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis woonachtig in de regio Nijmegen.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

Quote deelnemer: “Erg goede mix tussen theorie en praktische toepassing (in een groep dus veel (h)erkenning). Zeer professionele begeleiding. Het lijkt misschien overdreven, maar hier zouden zoveel meer mensen iets aan hebben.” De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt aangeboden door Indigo. Informatie en aanmelding: Indigo info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Meer berichten