Introductie Moocks Raampje

Algemeen

MOOK/MIDDELAAR - Na de succesvolle introductie bij de horeca van Mook en Middelaar heeft de stichting Huys te Moock het koekje 'Het Moocks Raampje' nu ook gelanceerd in de consumentenmarkt.

Het koekje 'Het Moocks Raampje' is een typisch streekproduct, dat onlosmakelijk verbonden is aan de legende van het Moocks Raampje. Deze streekvertelling stamt uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog waarbij de regio ten zuiden van Nijmegen jarenlang frontgebied was en waar grote vluchtelingenstromen doorheen trokken op weg naar veiliger gebied. De legende en het koekje 'het Moocks Raampje' zijn samen verpakt tot een mooi product, dat leuk en lekker is voor de inwoners van deze streek. Bijvoorbeeld om te geven als cadeautje en voor toeristen en gasten van Mook en Middelaar als een herinnering aan hun verblijf.

Het koekje 'Het Moocks Raampje' is te verkrijgen bij de supermarkten en hotels van het dorp en, vanaf het nieuwe toeristenseizoen, bij de VVV-Plasmolen en bij een aantal campings en B&B-lokaties in de gemeente. Het inmiddels welbekende koekje wordt gebakken door bakker Arts uit Ottersum op basis van een toepasselijk VOC-recept.

"Wij zoeken versterking van een tweetal bestuursleden die door bovenstaand geïnspireerd zijn geworden en hun tijd en expertise ter beschikking willen stellen. Info bij Bauke Eekma: 06 22558019, voorzitter stichting Huys te Moock; info@huystemoock.nl."
Meer informatie kunt u vinden op de website: www.huystemoock.nl                                                        

Uitgelicht

Digitale krant